Известие

Collapse
No announcement yet.

Притискател-маховик за 1.9JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщение
    ХАХАХАХА разплака ма нидеи! ти какво предлагаш да купим твоя за 500лв . Носим отговорност за постъпките си даваме гаранций и приемаме рекламаций ! ако се поставиш на мястото на клиента 5лв или 500 и гаранция че и в двата случая ще изкара едни и същи километри без да има проблеми
    поздрави
    Така съм съгласен, когато и 2-те страни знаят за какво става въпрос и са съгласни с условията.....
    Лошото е, че свестните се броят на пръсти и по тази причина трудно се намират такива като вас.....

Първоначално публикувано от pigoff Покажи съобщение
    Отговарям на всички:
    1. Маховика е от 2.4 JTD Alfa 156.
    2. Съединителя е комплект Валео (чисто нов).
    3. Сменена е спирачна течност и масло на скоростите(ТУТЕЛА)
    4. Не тресе на място.
    5. Вече не приплъзва.(от днес)
    6. Ремонта е извършен безупречно (спрете с нападките, моля!)
    7. Явно проблема е в някоя от помпите(ще се разбере след интервенция, но и това е догатка)

Въпрос към всички:
    Каква е разликата между маховика на 1.9 и 2.4?

Малко по-високо означава точно малко по-високо, а не 2-3мм, разликата е под 1мм!

Не превръщайте темата говорилня, моля! Бъдете коректни.

Нощен: Виж ми подписа!? (там пише какъв автомобил притежавам)

Благодаря на всички за съжденията, надявам се не съм подвел никой с неточна информация. Форумът е място за обмяна на информация и опит все пак.
    Може и да не е такъв за какъвто са ти го продали!
    Защото не би трябвало да има разлика!
    Дано майстора да си оправи грешката, ако тя естествено е в него де......
    А махов от къде го купи?
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Я майсторът да ти настрои малко жилата
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

най бързо уляга като закачиш да дърпаш кола която е на скорост
        JTD 105+

Comment

Колега, аз като сменях маховик на старата 2.4 JTD `98 год., този който купих чисто нов на вид беше малко по-различен от оригиналния, т.е. заменяше го и като номер, но си стана без никакъв проблем.
          Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщение
            най бързо уляга като закачиш да дърпаш кола която е на скорост
            И се скапва феродовия. Па и се загубва така смисъла от евтиния маховик, като трябва да смениш наново съединител
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            0879369082

Comment

Така!
              Проблема беше видян, замерен и установен.
              Стария маховик е идентичен с сложения в момента(измерената разлика е 0,08мм в полза на "новия"), трудното включване на предавките идва от една от помпите на съединителя(все още не знаем коя).
              Всъщост, при улягане(поизтриване) на феродовия диск нещата си идват на мястото. Въпрос на време е да се разбере, но за сега нямам никакво намерение да сменям каквото и да било. Сигурен съм, че при смяна на помпите нещата ще заспят!

Трябва да знаете следното:
              При закупуването на съединител комплект е по-добре да се купува в комплект с маховик, иначе е твърде възможно да включва по-трудно в началото предавките(с лек напън). Имайте предвид, че на стари части "улягането" е различно и поставянето на нови такива води до "напасване".
              Според мен една част(особено механична) е много по-рентабилно да се използва до край(не до счупване, но поне до разбиване) за да се подмени с нова, иначе ставаме прахосници на ценни ресурси и време.

Успех на всички!
              Alfa Romeo 156 SW 2002 1.9JTD 115hp
              Alfa Romeo Giulietta 2014 1.4MA 170hp TCT Exclusive

Comment

Така!
                Проблема беше видян, замерен и установен.
                Стария маховик е идентичен с сложения в момента(измерената разлика е 0,08мм в полза на "новия"), трудното включване на предавките идва от една от помпите на съединителя(все още не знаем коя).
                Всъщост, при улягане(поизтриване) на феродовия диск нещата си идват на мястото. Въпрос на време е да се разбере, но за сега нямам никакво намерение да сменям каквото и да било. Сигурен съм, че при смяна на помпите нещата ще заспят!

При закупуването на съединител комплект е по-добре да се купува в комплект с маховик, иначе е твърде възможно да включва по-трудно в началото предавките(с лек напън). Имайте предвид, че на стари части "улягането" е различно и поставянето на нови такива води до "напасване".
                Според мен една част(особено механична) е много по-рентабилно да се използва до край(не до счупване, но поне до разбиване) за да се подмени с нова, иначе ставаме прахосници на ценни ресурси и време.

Успех на всички!
                Тия работи дет ти ги разправят масторите ни ги приемай за чиста монета!

Като е оправиш сподели кво е било......

Не ми отговори от къде се сдоби с маховика!
                sigpic
                Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                147 JTDm 140-Малката манекенка
                GT- JTDm 150

Comment

....................

При закупуването на съединител комплект е по-добре да се купува в комплект с маховик, иначе е твърде възможно да включва по-трудно в началото предавките(с лек напън). ...............!
                  Toва за мен са пълни глупости. Слаган ми е от Бобо (Еньо) нов комплект съединител и стар маховик, че моят беше със скапан лагер и нямаше грам проблем от момента на излизането ми от док. Та всичко си зависи от майсторите и адекватността на частите. А хубавото влизане на скоростите най-вече зависи от жилата и другите части на механизма за превключване.Съединителят само отделя
                  Last edited by NightRider; d.m.y г., 21:09.
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Потвърждавам - маховик втора ръка + нов комплект съединител. Нямам никакви проблеми с включването на скоростите от самото начало досега.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Потвърждавам - маховик втора ръка + нов комплект съединител. Нямам никакви проблеми с включването на скоростите от самото начало досега.
                      мдааа и при мен
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Май изводът е един - смени майстора, а и частите така и не разбрахме маховикът за точно каква кола е - дали наистина е от 2.4JTD Alfa братовчедка на Алфа
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Маховика го взех от Варна. Автоморга чрез много добър приятел.

Comment

Маховика го взех от Варна. Автоморга чрез много добър приятел.
                            Това не е от значение - важното е дали е от посочената кола? Щот в автоморгите доста често понаписват това, което иска клиентът и което е близко по размери. Не всички де. Или си мислят, че всички маховици на фиат, Алфа, Ланчия са еднакви щом са от дизел
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Не четете внимателно колега!?
                              Бързате да пишете, а не сте вникнал и прочел отговорите и мненията ми. Нищо лично, но всичко е написано и уточнено, само Вие не разбрахте.

Comment

Не четете внимателно колега!?
                                Бързате да пишете, а не сте вникнал и прочел отговорите и мненията ми. Нищо лично, но всичко е написано и уточнено, само Вие не разбрахте.
                                Прочетох внимателно - приятел, автоморга, Алфа. Всичко това съм го слушал, виждал, ....
                                И както виждаш ти имаш проблем, за което съжалявам, но е факт. И пишем тук, защото искаме да ти помогнем
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X